Personvernerklæring

Sist endret: 27. desember 2022

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Norske Stemmer samler inn og bruker personopplysninger.

Personopplysninger er data som kan knyttes til en enkeltperson. Det kan for eksempel være navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse og ip-adresse, eller en kombinasjon av disse som gjør det mulig å anslå hvilken person som befinner seg bak dataene.

All bruk av personopplysninger regnes som behandling av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av disse. Behandling av personopplysninger reguleres av personopplysningsloven.

Norske Stemmer er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles i forbindelse med bruk av våre nettsider, og personopplysninger vi samler inn og bearbeider for de formål som fremgår nedenfor.

Hvordan samler vi inn opplysninger om deg?

1. Opplysninger du selv deler med oss
Når du bruker et skjema på vår nettside, oppgir du en del data som blir lagret hos oss. Disse opplysningene trenger vi for å kontakte deg, identifisere ditt behov og for å registrere deg i våre systemer. Dette er opplysninger du frivillig gir oss, og ikke noe vi samler inn uten at det er en interesse fra deg.

2. Opplysninger som samles inn gjennom bruk av nettsidene
Når du bruker nettsidene våre, registrerer vi informasjonen om hvordan du bruker dem. Dette gjør vi fordi vi da har mulighet til å forbedre brukeropplevelsen og innholdet.

3. Informasjon fra andre kilder
Vi mottar informasjon fra andre kilder, for eksempel annonsenettverk og analyseverktøy, som skal hjelpe oss eller dem til å forstå brukermønstre, dine preferanser eller generelt å forbedre tjenestene vi tilbyr til å bli mer tilpasset ditt behov og interesser.

Hvordan bruker vi opplysningene vi har samlet om deg?

Vi samler inn personopplysninger for å behandle deg som kunde, samarbeidspartner eller interessent. Vi trenger disse opplysningene for å kontakte deg, identifisere ditt behov og for å registrere deg i våre systemer, og for å forstå og forbedre tjenestene og produktene våre, slik at du skal få den beste brukeropplevelsen på våre nettsider.

Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender for å forbedre og videreutvikle nettsidene våre.
Vi vil kunne sende deg markedsføring på e-post innenfor rammene av markedsføringsloven, med mindre du har bedt oss om noe annet.

Hvordan blir disse opplysningene delt?

Det er kun vi i Norske Stemmer som har tilgang til personopplysningene. Vi selger aldri informasjonen videre til tredjeparter. Nødvendig informasjon vil bli gitt eventuelle samarbeidspartnere ved behov.

Retting og sletting av personopplysninger

Det er viktig at opplysninger vi har samlet om deg er riktige og oppdaterte. Hvis du oppdager feil, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss slik at opplysningene kan bli rettet. Du kan også kontakte oss dersom du ønsker at opplysningene skal slettes.

Vi vil ikke lagre personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen og lovpålagte plikter vi har, for eksempel i henhold til regnskapslovgivningen.

Våre analyse- og tredjepartsverktøy

Vi benytter analyseverktøy for å samle inn informasjon om hvordan våre nettsider blir brukt. Vi benytter Facebook Pixel og Google Analytics, hvor vi blant annet måler antall besøkende, hvilke sider som blir besøkt, hvor lenge et besøk varer og lignende.

Informasjonen som samles inn er anonymisert, og kan ikke knyttes til deg som en identifisert person.

 

Informasjonskapsler

Om cookies på vår nettside

Norske Stemmer benytter «informasjonskapsler» eller «cookies» på denne nettsiden.

Cookies er små tekstfiler som lagres på brukerens enhet og som samler inn informasjon om den enkelte bruker. Hvilken informasjon som samles inn, avhenger av formålet med cookien, som for eksempel kan være brukertilpasning eller statistikk.

Nødvendige og funksjonelle cookies hjelper med å gjøre en hjemmeside brukbar ved å aktivere grunnleggende funksjoner, slik som side-navigasjon og tilgang til sikre områder av hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uten disse cookiene. De er nødvendige for driften av nettstedet, og benyttes alltid.

Dersom du trykker på “Aksepter” i vårt pop-up-banner på bunnen av nettsiden ved ankomst, samtykker du også til bruk av ikke-funksjonelle cookies. Slike cookies er ikke helt nødvendige for drift av nettstedet.

Du kan administrere nettsiders bruk av cookies, inkludert funksjonelle cookies, ved å følge instruksjonene på denne siden: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/. Vær oppmerksom på at ved å skru av alle cookies, vil enkelte funksjoner på nettsiden ikke fungere optimalt.

Cookies for analyse og statistikk (ikke-funksjonelle)

Vi benytter cookies for analyse- og statistikkformål på vår nettside, dersom du har samtykket til det, via integrasjoner med WordPress. Vi benytter analyseverktøyene for å analysere bruksmønsteret til våre besøkende. Dette gir oss for eksempel informasjon om hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Statistikken og rapportene benyttes for å forbedre innholdet på vår nettside og bidrar til at vårt innhold når ut til ønskede mottakere.

Informasjonen som samles inn er anonymisert, og kan ikke knyttes til spesifikke personer. Analyseverktøyene vi bruker er Facebook Pixel av Meta og Google Analytics av Google.

Hvis du ikke ønsker at vi skal samle inn anonyme data fra deg, kan du melde deg av denne innsamlingen hos Google Analytics eller ved å endre sikkerhetsinnstillingene på din datamaskin. Les mer om reservasjon mot Google Analytics-registrering her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Norske Stemmer